Linicin förebygger och behandlar löss

Linicin är en serie produkter som förebygger och behandlar löss

Linicin behandlar och förebygger löss

Linicin är en serie medicintekniska produkter som förebygger och behandlar löss. Linicin finns i tre olika varianter: Linicin Shampoo, Linicin Solution, Pure Power och Linicin Prevent. Produkterna finns på ditt apotek och i matvarubutiken. Det går även att beställa hem Linicin-produkter online från ett nätapotek.

Linicin Shampoo

Linicin Solution

Linicin Prevent

Vanliga frågor och svar om Linicin

Nedan följer svar på några av de vanligaste frågorna om Linicin. Klicka på en fråga för att se svaret.

 • Är det vanligt att behandlingen misslyckas?

  Nej, inte när man använder Linicin. Studier med Linicin Solution och Linicin Shampoo har uppvisat positiva resultat när instruktionerna följs korrekt. I allmänhet är det ganska vanligt med nya angrepp (och därför till synes misslyckad behandling) bland barn. Misslyckad behandling kan bero på otillräcklig användning av produkten eller att man inte upprepat behandlingen efter angivet antal dagar – helst 9-10 dagar efter den första behandlingen.

 • Kan huvudlöss bli resistenta mot Linicin?

  Linicin-serien är medicintekniska produkter. De dödar lössen genom att kväva dem mekaniskt, vilket innebär att lössen inte kan utveckla resistens.

 • Vad ska jag göra om jag hittar löss i håret efter den första behandlingen med Linicin?

  Det finns två möjliga förklaringar till varför du skulle hitta huvudlöss i håret efter den första behandlingen.

  Den första är att det kan ha funnits kvar några lusägg (gnetter) i håret som inte kammades ut och som nu har kläckts. Eftersom dessa inte kan föröka sig förrän de är vuxna (10 till 12 dagar efter kläckning) är det bara att använda produkten en gång till, skölja och kamma igenom håret noggrant för att avlägsna döda löss.

  Den andra är att du kan ha kommit i kontakt med någon annan som har löss och blivit angripen på nytt. Det bästa sättet att kontrollera detta är genom att titta på lössens storlek. Om de är 2 mm eller större är de förmodligen vuxna, och de kan ha lagt ägg i ditt hår. Om så är fallet ska du använda Linicin igen, som om det vore den första delen av behandlingen, och därefter använda det igen efter 9-10 dagar.

  Efter det kanske du ska överväga att använda Linicin Prevent!

 • Hur ofta kan jag använda Linicin?

  Använd Linicin så ofta du behöver. Det räcker normalt med två behandlingar med 9-10 dagars mellanrum för att bli av med huvudlöss. Men personer som har behandlats kan få huvudlöss igen, från andra, obehandlade individer. I så fall kan du använda Linicin igen utan risk för att lössen utvecklar resistens. Linicin är effektivt när det används på rätt sätt.

 • Vad händer om jag inte låter produkten sitta i tillräckligt länge?

  För ett lyckat resultat är det viktigt att följa den angivna behandlingstiden. Om du inte låter Linicin sitta kvar i håret så länge som behövs, kan lössen överleva. Men om du lämnar kvar produkten för länge påverkar detta inte processen negativt. Och Linicin har i dermatologiska tester visat sig vara helt säkert för människor och har ingen skadlig inverkan på håret eller hårbotten. Tänk på att det också är viktigt att använda rätt mängd lösning och att kamma igenom håret noggrant efter behandlingen.

 • Hur många gånger behöver jag göra behandlingen för att bli av med huvudlöss?

  Börja med att använda Linicin en gång, följ instruktionerna noggrant och behandla därefter håret ytterligare en gång efter 9-10 dagar. Även om studier visar att Linicin är effektivt kan det vara mycket svårt för det mänskliga ögat att upptäcka om det finns några löss eller gnetter kvar. Det är dessutom ganska vanligt att man blir angripen igen. Detta kan ofta bero på att man inte använt tillräckligt mycket av den produkt man behandlar med eller att man inte upprepar behandlingen efter det angivna antalet dagar.

  Tänk på att Linicin, till skillnad från vissa andra produkter, blockerar lössens syreupptagning och kväver dem på så sätt i stället för att förgifta dem. Detta betyder att lössen inte kan utveckla resistens mot lusbehandlingen och att Linicin kommer att ha effekt när det används på rätt sätt.

Du är på väg att lämna Linicin.se

Denna länk tar dig till en webbplats där Viatris integritetspolicy inte gäller. Du är själv ansvarig för dina interaktioner med denna webbplats.