Använda Linicin Solution

Följ instruktionerna noggrant för att bli av med huvudlöss. Den mängd lösning som behövs beror på hårets längd och typ, men en tumregel är att det går åt 30-50 ml lösning för att behandla vanligt, axellångt hår.


1. Lägg en ljus handduk över axlarna på den som ska behandlas. Skruva av den lilla hatten på flaskans spets och fördela lösningen i torrt hår genom att försiktigt klämma på flaskan.

2. Arbeta från pannan mot hjässan, och se till att lösningen fördelas jämnt i hela hårbotten.

3. Fortsätt nedåt från hjässan mot öronen och från hjässan mot nacken.

4. Gnugga in lösningen ordentligt i hårbotten.

5. Se till att du använder tillräckligt mycket lösning för att täcka hela håret, även hårtopparna.

6. Efter 15 minuter har lösningen verkat, dödat alla huvudlöss och förhindrat utvecklingen gnetter. Nu kan du tvätta håret med schampo.

7. Använd en generös mängd schampo, massera in det ordentligt i håret innan du tillsätter vatten och skölj därefter ur. Vid behov kan håret tvättas flera gånger. Vi rekommenderar att du använder ett balsam för att göra kamningen lättare.

Kamma igenom håret noggrant med en fintandad kam (se instruktioner för kamning här), och upprepa hela processen igen efter 9−10 dagar.

Köp Linicin Solution online

Linicin Solution går att köpa på ditt apotek eller i dagligvaruhandeln, men det går att också att beställa hem produkten online från ett nätapotek.

  • Snabb och enkel beställning online.
  • Kan vara bra att ha redo i hemmet under lustider.
  • Välj ditt nätapotek nedan.